Koncertom Nine Badrić završilo ovogodišnje Križevačko veliko spravišče

Najveća manifestacija grada Križevaca, 54. Križevačko veliko spravišče završilo je u nedjelju, 5. lipnja.
Dan je počeo keramičarskom radionicom izrade bilikuma uz voditeljicu Kristinu Vuković. Lovci su i ove godine pripremali lovački paprikaš koji je podijeljen brojnim posjetiteljima na Strossmayerovom trgu.
U sklopu KUFER festivala održane su radionice parkoura, upoznavanja ulične umjetnosti, zračnih akrobacija za sve uzraste, kreativne radionice za djecu, klaunski show „Oda ludosti“, Grof Motika i Mudek, predstava na trapezu „Magda“, Tricycle Trauma i žonglerski show „Grand Hotel Cirkus Kabarre“.
Održana je tradicionalna Štruklijada na kojoj je sudjelovalo 14 mjesnih odbora i gradskih četvrti, a prijelazni pehar i prvo mjesto, po izboru publike, osvojio je Mjesni odbor Sveta Helena.
Kulturno-umjetničko društvo „Križevci“ organiziralo je još jedan program „Europa pleše u Križevcima“ na kojem su nastupila društva iz Mađarske te Bosne i Hercegovine.
Vraćanjem ključa grada te koncertom Nine Badrić završeno je ovogodišnje 54. Križevačko veliko spravišče.
Pokrovitelji manifestacije su Zagrebačka pivovara – Ožujsko pivo, KTC d.d., Radnik d.d., Erste banka, Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Cengiz, Robin d.o.o., Agro-Vet d.o.o., Kašik d.o.o., Poljocentar d.o.o., Podravka d.d., Modni salon Ana i Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci.
Cijelu galeriju fotografija potražite na Facebook stranici Križevačkog velikog spravišča i Grada Križevaca.