Brojna događanja na drugom danu 56. Križevačkog velikog spravišča

Drugi dan 56. Križevačkog velikog spravišča bio je ispunjen brojnim zabavnim programima za djecu i odrasle.
Nakon Dječje spraviščijade znanosti i kulture, akcije „Sigurno i vješto u prometu“ te projekta Zubić – javne edukacije djece o oralnom zdravlju i higijeni koji je provela doktorica dentalne medicine Sara Krog sa suradnicima, u podnevnim satima posjetitelji su mogli promatrati nebo u organizaciji Astronomskog društva Perzeidi i kušati svatovskog vola na ražnju kojeg su pripremili članovi DVD-a Lemeš Križevački i pripadnici JVP-a grada Križevaca. Križevačke mažoretkinje i ove su godine održale program pod nazivom „Rasplesane Križevačke mažoretkinje“, a nakon njih nastupili su članovi KUD-a Prigorje i oduševili brojne posjetitelje.
U sklopu K.U.F.E.R. festivala održana je zmajarska radionica, Tricycle Trauma, žonglerski show i vatreni show – Loop Cirkus – Las Calaveras! koji su ponovno okupili velik broj zainteresirane djece.
I ove godine Križevačko veliko spravišče i Križevačku djevojačku stražu posjetile su brojne povijesne postrojbe koje su se predstavile gradu i predale prijavak zamjeniku gradonačelnika Danijelu Šašku. Uz druženje u Štatutarnici, održana je i svadbena povorka glumaca i gostiju iz predstave pomirbe.
Na zvjezdarnici se promatralo noćno nebo, kod Porezne uprave se uživalo u lokalnim vinima na Večeri vina i čvaraka, a dan je završio koncertima Gazdi i Vojka V.

Više fotografija potražite na Facebook stranici Križevačkog velikog spravišča.