Gradonačelnik zahvalio glumcima predstave o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera

U znak zahvale što su sklopu 54. Križevačkog velikog spravišča prenijeli legendu o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera, gradonačelnik Mario Rajn upriličio je prijem za glumce, sudionike predstave.
Gradonačelnik je napomenuo da su upravo glumci ti koji čuvaju tradiciju i koji su je još jednom uspješno prenijeli brojnim posjetiteljima. Zahvalama se pridružila i direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš posebno naglasivši kako je rad na predstavi doveo do novih poznanstava i prijateljstva.
Svoj doprinos predstavi o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera u sklopu 54. Križevačkog velikog spravišča dali su slijedeći: Veronika Konfic, Bruno Keleković, Branimir Benjak, Tomislav Hrebak, Josip Šatrak, Emanuel Benjak, Sanja Petranović, Stjepan Palijan, Mario Vuk, Stjepan Vrhovec, Nikolina Lacković, Robert Konfic, Stjepan Fortuna, Barica Tutek, Karlo Aleksa, Jadranka Bos, Marijan Đurec, Tanja Remenar, Dražen Car i Tanja Fletko-Jambrec.
Osim dodjele zahvalnica, tom je prilikom predstavljen i novi redatelj predstave o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera, Jan Kerekeš, inače poznati glumac, kazališni redatelj i jedan od utemeljitelja Kerekeš Teatra, a koji će režirati predstavu u sklopu 55. Križevačkog velikog spravišča.
Prijemu su prisustvovale i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić te direktorica Destinacijske agencije Križevci Gordana Kapor.
Objava Gradonačelnik zahvalio glumcima predstave o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera pojavila se prvi puta na Grad Križevci.