Predajom ključa grada otvoreno 52. Križevačko veliko spravišče

U petak, 7. lipnja otvoreno je 52. Križevačko veliko spravišče, najveća kulturno-turistička manifestacija ovoga kraja.
Program je započeo već u jutarnjim satima Placom na Štrosu gdje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponudila posjetiteljima domaće proizvode.
U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci održano je još jedno Malo križevačko spravišče koje je otvorio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško predajom ključa grada dječjem gradonačelniku Tinu Tepešu. U programu Malog spravišča nastupila su djeca iz dječjih vrtića, osnovnih škola, Križevačke mažoretkinje te Plesni centar Ritam.
Na ljetnoj pozornici održano je Zagrijavanje pri Kalničanima uz Tamburaški sastav Omiljeni gdje su posjetitelji mogli kušati eno-gastronomsku ponudu Kalničkoga kraja, a za što se pobrinula Općina Kalnik.
Uoči predstave o pomirbi Križevačkih purgera i Kalničkih šljivara do središnje pozornice na Strossmayerovom trgu sudionici i gosti sudjelovali su u povorci predvođenom Križevačkom djevojačkom stražom, Križevačkim mažoretkinjama i Gradskim puhačkim orkestrom, a ključeve Grada tradicionalno na tri dana varoškom sucu Stjepanu Palijanu predao je gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn čime je službeno otvoreno Križevačko veliko spravišče.
Otvorenju su prisustvovali saborski zastupnik Damir Felak, župan Darko Koren sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, predstavnici općina, vijećnici, pokrovitelji, nekadašnji glumci koji su sudjelovali na ovoj manifestaciji te gosti iz prijateljske Općine Čitluk i Grada Paga.

Uz Malo veliko spravišče, ranije tijekom dana u sklopu Kufer festivala održane su žonglerske predstave. Križevačka udruga pivara održala je još jedno Pivišče u Atriju likovne galerije gdje su predstavili domaća piva napravljena u kućnoj radinosti, a prvi dan Spravišča završio je koncertom popularnog Željka Bebeka.

Objava Predajom ključa grada otvoreno 52. Križevačko veliko spravišče pojavila se prvi puta na Grad Križevci.