Brojna događanja obilježila drugi dan 53. Križevačkog velikog spravišča

Drugi dan 53. Križevačkog velikog spravišča krenuo je već u jutarnjim satima. U organizaciji AMK Križevci te uz podršku Policijske postaje Križevci i Grada Križevaca održana je akcija „Sigurno i vješto u prometu“.
U isto vrijeme u organizaciji Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci održana je još jedna Tržnica knjiga koja je okupila brojne ljubitelje knjiga. Održana je i radionica izrade lutaka i plakata na Nemčićevom trgu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dok su se na Strossmayerovom trgu veliki i mali mogli okušati u Križevačkim igrama starih sportova koje je pripremilo Društvo sportske rekreacije Križevci.
Svim posjetiteljima bila je omogućena besplatna tura Spraviščem uz stručno vodstvo vodiča, a svi kreativci mogli su se uključiti u kreativnu radionicu za odrasle koju je pripremila Jadranka Šogorić.
Gradski muzej Križevci i danas je provodio radionicu izrade bilikuma uz vodstvo Kristine Vuković u kojoj su uživali i veliki i mali.
U popodnevnom programu Gradski puhački orkestar Križevci održao je tradicionalni POOHfest – nastup puhačkih orkestara, dok su Križevačke mažoretkinje predstavile svoje kreativne koreografije. Križevačka astronomska udruga omogućila je promatranje sunca na Nemčićevom trgu s dva teleskopa preko dvije vrste filtera.
U sklopu KUFER festivala, koji organizira Udruga K.V.A.R.K., održan je klaunski show „Klaun Ludek“ i žonglerski show „Kesten i papaja“ koji je oduševio brojnu djecu.
Na ovogodišnje Spravišče došle su brojne hrvatske povijesne postrojbe – Hrvatski sokol Vinkovci, Hrvatski sokol Osijek, Gradska straža Požega, Varaždinska građanska garda i Narodna garda Samobor koje su se zajedno s Križevačkom djevojačkom stražom postrojile na Strossmayerovom trgu i predale prijavak zamjeniku gradonačelnika Danijelu Šašku. Nakon predstavljanja postrojbi održano je i pucanje iz križevačkog topa.
Dan je završio s Večeri vina i čvaraka na kojoj su posjetitelji uz tamburaše mogli uživati u kvalitetnim domaćim vinima i čvarcima, u dvorištu Galerije K2 održan je nastup DJ-a Ivana Šimoneka, a na glavnoj pozornici na Strossmayerovom trgu održan je koncert Slavonskih lola.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Ožujsko pivo, zlatni pokrovitelji tvrtke KTC d.d. i Radnik d.d., a financijsku podršku pružili su i Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Strojrem d.o.o., Cenzig Insaat Sanayi ve Ticerat Anonim Şirketi, Robin d.o.o., Poljocentar d.o.o. i Salon vjenčanica Ana.
Cijeli program možete vidjeti na www.spravisce.com.

Više fotografija pronađite na Facebook stranici Grada Križevaca.Objava Brojna događanja obilježila drugi dan 53. Križevačkog velikog spravišča pojavila se prvi puta na Grad Križevci.